Handelsbetingelser

*BETINGELSERNE SKAL GENNEMLÆSES OG ANSES SOM LÆST OG ACCEPTERET, NÅR EN BOOKING ELLER OPGAVE ER BEKRÆFTET* 
– METTE SØHOLM – CVR. 31202949 –

Booking og betaling – Fotosession

Du booker en fotografering ved at kontakte mig via min kontaktformular her på siden eller via mail.

Når vi har aftalt en dato for din fotografering, sender jeg en faktura med et depositum på 1.000 kr. ekskl. moms på brandingfotografering. Denne er samtidig din bookingbekræftelse.
Betalingen for depositummet skal ske inden 3 dage via bankoverførsel eller direkte betalingslink, og du skal være opmærksom på, at aftalen først er gældende, når depositummet er betalt.
Depositummet skal være betalt og modtaget senest 24 timer før den aftale fotografering, ellers aflyses fotograferingen.

(Depositummet fratrækkes det fulde beløb, når det resterende beløb skal betales).
Det resterende beløb for din valgte pakke faktureres efter endt fotografering. Fakturaen + eventuelle tilkøb skal være betalt, inden jeg udleverer dine udvalgte billeder. Ved manglende betaling udsendes der første gang en påmindelse.

Ratebetaling: Ved ratebetaling betales depositum også ved booking.
1. rate sendes efter endt fotosession og 14 dage efter forfald af første faktura, sendes 2. rate.

Kørselstakst afregnes med 4 kr. pr. km. fra virksomhedens adresse + evt. broafgift.
Har du booket All-in fotopakken er kørsel på Fyn inklusiv.

Udlæg: Med mindre det er aftalt på forhånd eller står som inklusiv i din pakke, så er alle priser eksklusiv udlæg til bro el.lign., leje af location, køb/leje af rekvisitter, honorar til modeller/statister o.lign, samt make-up og -hårstylist.

Betaling – Mentoring

Dit mentorforløb faktureres på den dag, hvor vi indgår vores aftale om dit forløb. Investeringen kan deles op i op til 3 rater uden gebyr. Ved enkeltstående 1:1 sessioner betales der forud for sessionens opstart.

Betaling – Online kurser

Online kurser betales via EasyMe, som er det system jeg bruger til at eksekvere mine kurser. Ved problemer med betaling herigennem, kontakt Mette via mail, ellers EasyMe’s support. 

Aflysning & ændringer – Fotosession

Aflysning eller ændringer af en tid skal ske seneste 10 hverdage før den aftalte tid.
Hvis der opstår ændringer i vores aftale, bedes du informere mig om dette hurtigst muligt, af hensyn til min kalender, da jeg siger nej til andre opgaver, så snart din bookingbekræftelse og depositum er betalt.
Skulle der opstå uforudsete ændringer, rykkes aftalen til en ny dato, uden betaling af nyt depositum.

Ved ændring senere end 24 timer før fotograferingen, bliver depositum ikke tilbagebetalt. Det er muligt at aftale en ny tid, men der skal ligges et nyt depositum.

Såfremt der er booket en makeupartist til dit photoshoot (enten som tilkøb til “Essens” pakken eller som en del af “All-in” pakken) og aftalen aflyses/ændres senere end 24 timer før fotograferingen, vil du blive opkrævet 2.000 kr. ex. moms for udgifterne til makeupartisten + evt. andre eksterne udgifter. Ved ændring senere end 24 timer før den oprindelige, aftalte fotografering, skal udgifterne til makeupartisten skal betales på ny ved booking af ny dato.

Ved aflysning/annullering af en opgave (hvor der ikke bookes en ny tid med det samme) bliver depositum ikke tilbagebetalt.
Dette dækker den tid, jeg har brugt på opgaven såsom fremsendte materiale, planlægningsmøde, samt øvrig forberedelse.

Ved aflysning fra fotografens side, tilbagebetales depositum, medmindre du vælger at flytte tiden med det samme. Jeg forbeholder mig ret til selv at aflyse pga. sygdom, uforudsete hændelser eller hvis vejret er så dårligt, at fotograferingen ikke kan gennemføres på den aftalte dag. I sådanne tilfælde aftales en ny tid med det samme.

Aflysning & ændringer – Mentoring

Er du forhindret i at møde op til vores (online) session, skal du give besked hurtigst muligt, og vi finder en ny tid. Ved gentagne udeblivelser gives der ikke nye tider, og de pågældende sessioner går derfor tabt.

Fortrydelsesret

Fortrydelsesret – Fotosession

Fortrydelsesretten for fotograferingen frafalder, så snart fotograferingen er påbegyndt. Der gives ingen fortrydelses- eller returret på billederne, da disse er udarbejdet helt unikt og individuelt til netop dig. Du bedes derfor se mine billeder og stil igennem både på min hjemmesiden og på mine sociale medier, inden du booker mig.

FORTRYDELSESRET – ONLINE KURSER

Ved et køb af et online kursus/forløb igennem METTE SØHOLM frafalder din fortrydelsesret ved betaling.

FORTRYDELSESRET – MENTORFORLØB

Tilmelding er altid bindende. Det betyder, at når du tilmelder dig, binder du dig uden mulighed for at stoppe betalingen. Du vil ligeledes være forpligtet til at betale forløbets eller kursets fulde pris, selvom du ikke længere deltager på forløbet/kurset.

Køb af forløb, online kurser, webinarer samt andre produkter og ydelser hos virksomheden METTE SØHOLM, er ikke omfattet af fortrydelsesretten ifølge Forbrugeraftaleloven – nærmere betegnet “Lov om visse forbrugeraftaler § 17 stk. 2, jf. § 9 stk. 2 nr. 2a.”

Mette Søholm er til hver en tid berettiget til at lukke en deltager ud såfremt, at deltageren overskrider eller ikke overholder de beskrevne regler.

Copyright og brugsret – Mentoring, workshop og kurser MM.

Alt mit materiale er underlagt © Copyright Mette Søholm – hvilket betyder, at det kun er til personligt brug og må ikke derudover anvendes, kopieres, reproduceres eller distribueres uden skriftlig tilladelse af Mette Søholm. 

Særligt vedr. fotografering:

Levering af de færdige billeder

Jeg bestræber mig på at have redigeret billederne klar til udvælgelsen indenfor 3 uger.
(Ved højsæson og ferier kan dette blive forlænget). Du modtager dine billeder via et personligt online galleri, hvorfra du også udvælger dine ønskede billeder. Billederne i galleriet er redigeret med lys, farver og mit signatur udtryk, når du ser dem.

I nogle tilfælde kræver billederne efter udvælgelsen yderligere retouchering, evt. hvis du har særlige ønsker om ekstra retouchering (er det fjernelse af elementer eller større retouchering, er dette ekstra tillæg). Herefter bruger jeg ca. 3-5 hverdage, før billederne er klar til at blive sendt afsted. Der leveres ingen billeder (hverken digitalt eller som print) førend at den fulde betaling er modtaget.

Dine færdige digitale billeder leveres i jpeg i høj opløsning og jeg udleverer aldrig mine RAW filer fra fotograferingen.

Tilkøb af billeder og print

Ekstra digitale filer, prints og øvrige produkter såsom album eller storformat print kan tilkøbes efter fotograferingen.
Det er naturligvis helt op til dig, hvilken leverandør du ønsker at bruge til at få fremkaldt dine billeder.
Jeg garanterer ikke for kvaliteten af printprodukter, hvis billederne ikke er printet/bestilt gennem mig.

Gavekort

Det er muligt at købe gavekort til fotosession/tilkøb af billeder/grafisk design fra kr. 500,-.
Gavekortet bliver fremsendt elektronisk. Alle gavekort gælder fra udstedelsesdato og 1 år frem.
Gavekortet kan ikke ombyttes til kontanter. Der gælder samme betalings- og aflysningsregler som ovenstående.
Ved køb af gavekort til ekstra digitale filer/billeder, frafalder fortrydelses- eller returretten, da fotograferingen allerede har fundet sted og billederne er udarbejdet helt unikt og individuelt.

Ophavsret og brugen af billederne

Jf. ophavsretloven ejer fotografen til enhver tid rettighederne til billederne. Det er derfor ikke tilladt at kopier eller bruge billederne fra Mette Søholm’s hjemmeside, Facebook eller Instagram kontoer til egne sociale medier eller evt. hjemmeside uden skriftlig tilladelse fra Mette Søholm. Det samme gør sig gældende for brugen af billeder med vandmærke på fra online galleriet i forbindelse med udvælgelsen.

Sker dette alligevel, vil der uden yderligere varsel blive fremsendt en regning svarende til gældende takster jf. Journalistforbundet (pt. kr. 850) + 100% godtgørelse.

Det er dog tilladt at vise et preview af online galleriet i en story på Instagram og/eller Facebook – fx en kort video, hvor der scrolles igennem online galleriet eller et billede af galleriet. Mit navn, Mette Søholm, skal da nævnes i storien samt tagges.

Billederne er beskyttet af ©Mette Søholm og det er derfor heller IKKE tilladt at lægge et filter på eller på anden vis redigere, fritlægge eller beskære i mine billeder, uden skriftlig aftale med mig. Jeg har lagt et stort stykke arbejde i at sætte min stil og signatur på hvert et billede og skabe netop dét udtryk som jeg ønsker og finder passende.
Ønsker du et andet format med beskæringen, fritlægning eller anden redigeringsstil, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg har som fotograf altid ophavsretten til billederne og dermed retten til at bruge dem i min markedsføring og på mine digitale platforme (primært min hjemmeside og mine sociale medier, men også på trykt materiale).
Men når det så er sagt, så respekterer og accepterer jeg selvfølgelig også, hvis du ikke ønsker dette.

Yderligere har jeg som ophavsmand af billederne, retten til at fremstille flere eksemplarer eller redigeringer af den leverede version til eget brug.

Brugsretten til dine købte billeder

Når dine billeder er leveret i færdigt format, må du gerne bruge dine købte billeder på sociale medier som fx. Facebook og Instagram. Jeg værdsætter selvfølgelig, hvis jeg bliver krediteret som fotograf (enten med navn “Fotograf: Mette Søholm”, bliver tagget eller linket til min hjemmeside), når du poster billederne. Du må også anvende dine købte billeder til print.

Ved brug af billederne i tredje part, trykte publikationer, såsom fx aviser, magasiner og lign., skal jeg som fotograf krediteres med navn Mette Søholm. Videresalg eller overdragelse af billeder til tredje part er ikke tilladt uden skriftlig accept fra Mette Søholm.

Backup af dine billeder

Fotoudstyr er teknik og der kan derfor ske svigt, gå i stykker eller andet uheld. Jeg tager selvfølgelig mine forholdregler og alle billeder der er taget af mig/Mette Søholm, gemmes altid med ekstra backup i min. 5 år fra datoen for fotograferingen. Mette Søholm er ikke ansvarlig, hvis teknikken svigter eller udstyr bliver stjålet. Ønsker du derfor selv at sikre dine billeder, bør du også selv lave en backup et sikkert sted til dine billeder.

Cookiespolitik og persondata

Den data jeg indsamler i forbindelse med vores samarbejde, som du oplyser mig, er udelukkende til mit eget brug og bliver ikke videregivet til tredjepart. Alle oplysninger bruges udelukkende til at sikre mig, at jeg kan sende billeder/portrætter det rette steder hen, og at jeg til enhver tid kan finde dine oplysninger frem, når du booker din fotografering eller skal genfinde dine billeder frem. Oplysningerne bruges også til at fremsende faktura. Ønsker du på et tidspunkt at få slettet dine data, er du velkommen til at kontakte mig på hej@mettesoeholm.dk.

Læs hvordan jeg håndterer øvrige oplysninger som du selv indtaster eller cookies i forbindelse med dit besøg på min hjemmeside eller sociale medier:

Se cookie- & privatlivspolitik

Se Persondatapolitik

HANDELSBETINGELSER SÆRLIGT VEDR. GRAFISK DESIGN & VISUEL RÅDGIVNING

Tilbud & indgåelse af aftale

Leverancen beskrives i et fremsendt tilbud, hvor de nærmere vilkår og betingelser omkring ydelsen er beskrevet. Betingelserne udgør sammen med tilbud og andre bilag det samlede aftalegrundlag. Et fremsendt tilbud er omfattet disse handelsbetingelser og er gældende 14 dages fra tilbudsdato, med mindre andet er angivet ved tilbuddet.

Når kunden skriftligt har godkendt Mette Søholm’s tilbud, er aftalen bindende og der er herefter ingen fortrydelsesret på mine ydelser.

Hvis Mette Søholm udsender et tilbud på udførsel af et projekt eller en opgave, hvor det viser sig at opgaven ikke kan laves eller være for omfangsrig, så forbeholder Mette Søholm sig retten til, at kunne annullere eller ophøre den pågældende aftale. Dette forbehold er også gældende, hvis Mette Søholm pga. sygdom eller personlige årsager, kan være nødsaget til at annullere eller ophøre den pågældende aftale. Kunden bliver i dette tilfælde ikke faktureret og såfremt at designarbejdet ikke er påbegyndt, vil 100% af depositummet blive tilbagebetalt.

Betaling

Når fremsendte tilbud er godkendt, vil du modtage en faktura på depositum, som er 50% af leverancens total beløb.
Dette er samtidig din bekræftelse på, at aftalen er gældende. Det resterende beløb skal betales, senest inden de færdige filer udleveres.
Tryksager og andet materiale bestilt ved ekstern leverandør, forbliver ligeledes Mette Søholms ejendom, indtil betaling er sket fuldt ud.

Alle faktura fremsendes pr. e-mail. Betalingsfristen er 5 dage (med mindre andet er aftalt). Ved betaling efter forfald tilskrives der renter på 2% pr. påbegyndt måned, samt et rykkergebyr på 100,00 DKK ekskl. moms. Hvis betalingen herefter ikke er modtaget, bliver restancen overgivet til tredjepart med henblik på inkasso.

Aflysning, afbud og ændringer af tid i forbindelse med møde

Ændring eller aflysning af en tid til et møde, fysisk såvel som online, skal ske seneste 1 uge før den aftalte tid.
Ved aflysning senere end en uge før aftalen, tilbagebetales 50% af depositum. Ved aflysning senere end 24 timer før aftalen, bliver depositum ikke tilbagebetalt. Det er muligt at aftale en ny tid, men der skal ligges et nyt depositum.

Ved aflysning fra Mette Søholm’s side, tilbagebetales depositum, medmindre du vælger at flytte tiden med det samme. Jeg forbeholder mig ret til selv at aflyse pga. sygdom, uforudsete hændelser eller hvis aftalen af anden grund ikke kan gennemføres på den aftalte dag. I sådanne tilfælde aftales en ny tid med det samme.

Afbestilling af ydelser eller ophør af samarbejde

Afbestilling af levering af ydelser og ophør af samarbejde fra kundens siden, skal ske skriftlig på mail og indebærer, at igangværende arbejde indstilles. Er opgaven påbegyndt, også i form af tilsendt materiale fra kunden, tilbagebetales 50% af opgavens fulde beløb – de resterende 50% refunderes ikke, men dækker den tabt arbejdsfortjeneste som jeg har afsat til opgavens omfang samt den tid som jeg har lagt i opgaven.
Kunden betaler omkostninger, der allerede er afholdt både internt og evt. eksternt, eller er forårsaget af afbestillingen, samt evt. ekstra tidsforbrug efter gældende priser.

Mette Søholm udleverer aldrig opgaver som ikke er afsluttet som aftalt eller kun delvis afsluttet.
Se under “Tilbud & indgåelse af aftale” vedr. ophør af samarbejde fra Mette Søholm.

Design korrektur

Det er ikke tilladt at dele nogle af Mette Søholm’s designs nogle steder, online & offline, hverken under designsprocessen eller efterfølgende evt. ubrugte designs. (Jeg har desværre før været udsat for at mine designs blev delt og brugt på både facebook og andre steder uden aftale & tilladelse). Sker dette alligevel uden min skriftlige tilladelse, bliver du som kunde opkrævet den fulde pris pr. misbrugte design.
Alle designs som du godkender og efterfølgende får tilsendt, er naturligvis dine som du frit kan benytte i din markedsføring.

Fortrydelse, fejl/mangler & reklamation

Mette Søholm har intet ansvar for fejl og/eller mangler i materiale indsendt af kunden, samt fejl og/eller mangler som kunden ikke skriftligt har rettet i korrektur, prøveprint og lignende. Det er således kundens ansvar at sikre, at alle billeder og tekster – herunder navne, kontaktinfo ect. – er korrekte.

Vær opmærksom at ved bestilling af tryksager frafalder fortrydelsesretten, da der er tale om specialfremstillede varer.
Ved evt. fejl/mangler i bestilte tryksager, er det således kunden, der for egen regning står for 100% betaling og omkostninger af omtryk.

Ansvar

Det er kundens eget ansvar, at sørge for alt anvendte materiale er gældende indenfor lovgivning omkring ophavsret. Mette Søholm kan dermed ikke stilles til ansvar for brud af ophavsret, hvor det er kundens egen pligt at være berettiget til at bruge det anvendte materiale.

Det er ligeledes kundens ansvar at garantere, at alle elementer af tekst, billeder og evt. andet grafisk arbejde som kunden afleverer til Mette Søholm, enten ejes af kunden selv eller at kunden har ophavsretten til at bruge dem. Når kunden afleverer materiale – i form af tekst, billeder og andet grafisk materiale – accepterer kunden også, at beskytte Mette Søholm mod ethvert krav fra en tredjepart ved en evt. krænkelse af ophavsretten.

Mette Søholm anbefaler altid at benytte en fagkyndig ved juridiske dokumenter. Mette Søholm kan ikke drages til ansvar, såfremt jeg er behjælpelig med juridisk vejledning.

Mette Søholm og evt. samarbejdspartnere kan ikke drages til ansvar for direkte eller indirekte tab som følge af vores arbejde eller rådgivning. Det er kundens ansvar selv at sikre, at det, du som kunde gør som følge af rådgivningen, ikke er i strid med loven, og at det er det rette for dig og din virksomhed.

Kunden står ligeledes selv til ansvar for, at relevant lovgivning og branchekutymer er på plads.
Et evt. erstatningsansvar kan ikke overstige det fakturerede beløb for den ydelse, ansvaret angår.

Kunden orienterer skriftligt på mail om særlige lov- og produktkrav mv., som der skal tages højde for.
Disse særlige lov- & produktkrav skal oplyses inden designstart. 

Ophavs- & brugsret

Såfremt at jeg har taget dine billeder, er ovenstående handelsbetingelser & brugsret gældende. Såfremt du selv har leveret billedemateriale til mig, har du som kunde ansvaret for at du har ophavs- og/eller brugsretten til materialet.

Når Mette Søholm udvikler et design til dig, har du som kunde, efter korrektur og godkendelse af materialet, brugsrettigheden hertil. Designet må dog ikke videresælges til tredjepart uden skriftlig godkendelse fra Mette Søholm.

Fortrolighed, opbevaring & udlevering af materiale

Parterne skal under / efter samarbejdet behandle intern viden om hinanden fortroligt.
Mette Søholm opbevarer kopi af materiale i 2 år efter leveringen, dog max. 3 måneder efter samarbejdets ophør.
I denne periode udleveres aftalte materiale efter anmodning, forudsat der ikke er forfaldne krav mod kunden.
Kunden betaler for tidsforbrug efter gældende takster og for andre omkostninger forbundet med udleveringen.
Mette Søholm udleverer aldrig opgaver som er ikke er afsluttet som aftalt eller kun delvis afsluttet.

Markedsføring

Med mindre andet er aftalt inden projektet er afsluttet, må jeg, Mette Søholm, benytte projektet og din virksomheds navn i min egen markedsføring. Vælger jeg at henvise/linke til din hjemmeside, vil dette også være et plus for dig som kunde, da dette giver dig ekstra synlighed.

Privatlivspolitik

Den data jeg indsamler i forbindelse med vores samarbejde, er udelukkende til mit eget brug og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Alle oplysninger bruges udelukkende til at sikre mig, at jeg kan sende billeder/portrætter det rette steder hen, og at jeg til enhver tid kan finde dine oplysninger frem, når du booker din fotografering eller skal genfinde dine billeder frem. Oplysningerne bruges også til at fremsende faktura.

Ønsker du på et tidspunkt at få slettet dine data, er du velkommen til at kontakte mig på hej@mettesoeholm.dk.
Se yderligere under cookie- & privatlivspolitik.

Senest opdateret april 2023.

Der tages forbehold for prisændringer og tastefejl. ©Mette Søholm – 2023