Persondatapolitik

– Opdateret april 2023 –

Som kunde hos Mette Søholm forudsætter det, at du afgiver visse personlige oplysninger. I forbindelse med behandling af personoplysninger kan du herunder læse mere om min persondatapolitik, hvordan jeg behandler dine data.

Hos Mette Søholm behandler jeg dine persondata i overensstemmelse med EU-lovgivningen. Du er altid velkommen til at kontakte mig på hej@mettesoeholm.dk for uddybende forklaring.

Hvilke data indsamles?

Jeg gemmer almindelige personoplysninger om dig, som alle er afgivet til mig af dig, når du sender mig spørgsmål, booker eller giver feedback via mail, tilmelder dig til mit nyhedsbrev, kontaktformular på hjemmeside eller pr. telefon. Eksempler på data, som du aktivt kan have afgivet er:

– Navn, adresse, E-mail, telefonnummer, CVR. nr.

– Oplysninger du deler med mig via de sociale medier, herunder META Facebook, Instagram og LinkedIn.

– Billeder, når du booker fotosessions hos mig.

– Særligt personfølsomme oplysninger som deles ved sessioner.

– Når du gennemfører et køb af mine produkter/ydelser via EasyMe.

Anvendelse, formål og opbevaring af indsamlede data

De indsamlede data anvendes med det formål at føre journal, for at kunne yde den bedst mulige behandling, samt informere og komme i kontakt med kunder.

Dine kontaktoplysninger som navn og adresse samt de billeder du får taget af mig, indhenter jeg for at kunne levere det produkt eller den ydelse, som du har købt hos mig. Din e-mailadresse og telefonnummer indhenter jeg for at kunne besvare din forespørgsel, planlægge photoshoots, sessioner, sende dig faktura samt for at kunne yde den service, at dine billeder forbliver tilgængelige i et online galleri.

Dit navn og adresse vil blive slettet fem år efter, at du har modtaget din vare eller ydelse, idet oplysningerne angives på bogføringsmateriale, som efter Bogføringsloven skal opbevares i fem år.

Din e-mailadresse og billeder opbevares i udgangspunktet i 5 år for at du kan få adgang til online galleri. Har du givet samtykke til at dine billeder må anvendes af Mette Søholm til markedsføring, opbevares din e-mailadresse og billeder i fem år med henblik på anvendelse af billederne.

Skulle virksomheden ophøre sin aktivitet inden ovenstående frister modtager du per e-mail en varsel på 3 mdr. for at downloade dine billeder.

Persondata opbevares

 • Mette Søholm er underlagt tavshedspligt og anvender udelukkende indsamlede oplysninger til sessioner.
 • Informationer opbevares på computerens egen harddisk, samt en ekstern harddisk.
 • Oplysninger på computerens harddisk og eksterne harddisk slettes 5 år efter endt samarbejde.

Andre modtagere af personoplysninger

Jeg anvender eksterne virksomheder som leverandører for at levere mine ydelser bedst muligt. Disse eksterne leverandører er databehandlere og behandler i visse tilfælde personoplysninger i forbindelse med deres levering af ydelser til mig.

Nedenfor ses en liste over de databehandlere jeg anvender. Bemærk, listen ikke nødvendigvis er udtømmende, da andre relevante leverandører vil blive anvendt efter behov:

 • Apple iCloud (Back-up)
 • Google Drev (Backup og materiale ifm. mentoring sessioner)
 • Dinero (Regnskab)
 • EasyMe (E-mail system til nyhedsbreve, journal, betaling og online kurser)
 • One.com (Hosting af hjemmeside samt afsendelse og modtagelse af e-mails)
 • Pixieset (Levering af billeder)
 • WordPress (Hjemmeside)

Videregivelse af oplysninger

Hos Mette Søholm sælger jeg ikke dine persondata til tredjemand. Jeg videregiver udelukkende oplysninger til tredjepart i overensstemmelse med, hvad der er anført i denne privatlivspolitik eller aftalt med dig personligt. Det betyder, at jeg kan videregive dine oplysninger, såfremt jeg er forpligtet til at videregive eller dele data, for at overholde en retslig forpligtelse. Videregivelse kan også ske efter anvisning fra en domstol eller anden myndighed. Dette indebærer udveksling af oplysninger med andre virksomheder og/eller organisationer med henblik på beskyttelse mod svindel. Mette Søholm beskytter dine persondata og behandler alle personfølsomme data med stor forsigtighed.

Dine rettigheder

Som den registrerede har du en række rettigheder, som jeg til enhver tid skal sikre opfyldelse af. Du har ret til at anmode mig om følgende:

 • Oversigt over hvilke persondata jeg har indhentet eller behandler
 • At få adgang til og få rettet/ændret dine persondata
 • At få slettet persondata

Du har derudover ret til at protestere over behandlingen af dine personlige data, og du har ret til at indgive klage til en databeskyttelsesmyndighed.

Ønsker du ikke længere, at jeg skal behandle dine personoplysninger, eller at jeg skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende mig en anmodning herom til min e-mailadresse hej@mettesoeholm.dk

Den dataansvarlige

Den dataansvarlige for indsamling, behandling og anvendelse af dine personoplysninger på www.mettesoeholm.dk er:
Mette Søholm, Udsigten 8, 5462 Morud, CVR nr. 31202949.

Der tages forbehold for tastefejl. ©Mette Søholm 2023

Se handelsbetingelser | Se Cookies- & privatlivspolitik